OVER OAKISH

HI THERE,

Dit ben ik, Joanna. Een serieuze look hier op rechts, maar eigenlijk ben ik altijd breeduit aan het lachen. Ben gek op dansjes doen met mijn hond Nanookh in mijn atelier, een plek waar ik helemaal mezelf kan zijn. Het liefst ben ik de hele dag aan het creëren, iets maken is echt mijn happy place. En chocola is de juiste brandstof om de ideeën fabriek aan te slingeren. Elke tas die ik maak heb ik helemaal uitgetekend in mijn hoofd en altijd wordt de tas zoals ik het voor me zie. Ik ben gek op kleine details en laat deze dan ook graag terugkomen in mijn ontwerpen.

Na alle denkbare tassen gemaakt te hebben, heb ik mijn hart verloren aan de docbag, de dokterstas. Deze gave tas verdient het om in elke denkbare variant te verschijnen. Je moet het eigenlijk zo zien dat mijn naaimachine de verkleedkist voor de docbag is. Mijn hart gaat sneller kloppen van one of a kind docbags, helemaal speciaal naar wens gemaakt. Maar *NEWSFLASH* er gaat een collectie komen welke ik in kleine oplage ga maken! Te beginnen met de OAKISH FLUFFY collectie die vanaf nú te bestellen is.

Het antwoord ‘nee’ is saai, ‘nee, dat kan niet’ is stom. Ik schreeuw creatieve ideeën van de daken. Ja, ja, jaaaa!

The only unique contribution we will make in this world will be born of creativity

blaadje Oakish

ONE OF A KIND

Heb je een te gek idee voor een docbag? Ben je op zoek naar een tas met een bepaald thema of juist in de huisstijl van jouw bedrijf? We’ve got your back!

Tijdens het eerste gesprek gaan we kijke naar welke maat je de tas wilt. We hebben momenteel 3 formaten; docbag crossbody,  worker en weekender. Zodra we het model bepaald hebben gaan we bedenken van welke materialen de tas gemaakt moet worden. Wil je een vacht, wil je glad leer, wil je items op de tas of juist niet? En vergeet ook vooral de voering van de tas niet. Want een passende voering bij jouw idee of thema maakt de tas he-le-maal af!
Juist die kleine details die de tas helemaal ‘jou’ maken vind ik te gek om toe te voegen. Een schouderband of juist niet? Een sleutelhanger? Extra vakjes aan de binnenkant? En je weet het, ‘nee’ is saai, dus je mag helemaal los met je ideeën op me af te vuren.

En hebben we het hele plan klaar? Dan ga ik als de brandweer aan de slag. Ik sluit mezelf op in m’n ‘happy place’ atelier om de tas van je dromen te maken. En dan is het moment daar, ik mag jou de tas gaan overhandigen! Stiekem heb ik altijd een beetje zenuwen, want ik stop mijn hart en ziel in een ontwerp. Maar ik beloof je, I won’t let you down!

OAKISH x SKÉÉPE

Mijn liefde voor schapenvacht gaat al heel lang terug. Het is zo’n mooi materiaal! Al jaren draag ik schoenen van schapenvacht (de welbekende UGG), maar ook de schapenvacht op zich heb ik in mijn interieur. Los van het feit dat het mooi en gezellig staat, is het ook heerlijk om op te zitten of te liggen, want in de winter is het warm en in de zomer verkoeld het juist.

Je snapt natuurlijk wel dat het samenvoegen van mijn liefde voor schapenvachten en mijn passie voor Docbags dan ook heel vanzelfsprekend is!
Omdat ik heel trots ben op mijn in Nederland gemaakte tassen, wilde ik perse dat de schapenvachten ook van Nederlandse bodem kwamen. De gang naar Skéépe was dan ok gauw gemaakt.

Skéépe is het Texelse woord voor schapen, waarvan er veel op Texel lopen. Het inheems Texelse schapenras staat bekend om de vacht; al eeuwenlang wordt er scheerwol van gemaakt. Na het leven van een schaap was de vacht lang een ongebruikt restproduct, maar nu is er Skéépe. Zij reinigen en looien de vachten om er een mooi en luxe product van te maken.

De hele fluffy OAKISH x SKÉÉPE collection is gemaakt van de Texelse schapenvachten van Skéépe.

oakish skeepe collectie fluffy docbag