WORKSHOPS

HI THERE,

Jazeker!! Tassen maken is het allermooiste vak wat ik me kan bedenken!! Elke dag is voor mij een feestje om dit te mogen doen.

Hoe leuk is het dan ook om dit prachtige vak met ander mensen te delen en ze in meerdere of mindere maten het vak te leren.

En….. ik vind het ook supergezellig als jullie bij mij in het atelier komen met al jullie gave ideeën!

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met het vak ‘Tassen maken’, zo geef ik onder andere de workshop ‘Festivaltasje’ en ‘Shopper! Bij deze workshops hoef je helemaal niet handig te zijn ( mag natuurlijk wel!), want het naaiwerk word door mij gedaan!

workshop 2

Festivaltasje

Je gaat je eigen Festivaltasje maken! Hoe leuk!

Tijdens deze 3 uur durende workshop maak je helemaal je eigen Festivaltasje. Oké.. niet helemaal zelf, ik zal hem voor je in elkaar naaien (dus je angst voor de naaimachine kan je lekker laten varen) zodat jij al je aandacht op het ontwerp en het uitsnijden daarvan kunt richten. Je hebt keuze uit 2 kant-en-klare patronen, namelijk een staand of een liggend model. Hiermee ga je aan de slag en kan je aanpassen als je dat eventueel zou willen.

Dan komt het allerleukste… namelijk het uitkiezen van je leer! Er is keuze genoeg, van mooie egale leertjes tot met de meest exotische vachtjes. Daarnaast kies je je sluitwerk en je schouderband uit.

Om je wat duidelijkheid te geven hoe het programma van de middag/avond zal zijn:

 • We beginnen met koffie/thee en wat lekkers
 • Dan leg ik uit hoe de werkwijze zal zijn en hoe het gereedschap werkt
 • Nu mag je een patroon en je leer uitkiezen
 • Ga je de tas uitsnijden en klaar maken voor de montage
 • Ik gebruik mijn magische krachten (oké, de naaimachine) en maak van alle lapjes leer een Festivaltasje
 • En als kers op de taart bevestig je een schouderband en klaar is jouw creatie!

Kosten: €69,-

Duur: 3 uur

Shopper

De allemansvriend!! Een shopper is een tas die iedereen altijd wel kan gebruiken en nu mag je hem gewoon zelf samenstellen en maken!!

Tijdens deze 3 uur durende workshop mag jij helemaal zelf (op het naaiwerk na, dat doe ik voor je) je shopper maken!!  Kan je indenken hoe persoonlijk je deze tas kunt maken? Om het je niet al te ingewikkeld te maken, heb ik alvast 2 kant-en-klare patronen voor je gemaakt namelijk een liggende of een staande variant.

Nu hoef je alleen nog na te denken of je korte of lange hengsels aan de shopper wilt. Als je dat allemaal uitgedokterd hebt komt het leukste van alles……het uitkiezen van je leer! In het atelier ligt van alles, van mooi chique zwart, knal geel en zelf mooie vachtjes en printjes!

Om toch een beetje de juf uit te hangen zal ik hieronder ons programma vertellen:

 • We beginnen met koffie/thee en wat lekkers
 • Dan leg ik uit hoe de werkwijze zal zijn en hoe het gereedschap werkt
 • Nu mag je een patroon en je leer uitkiezen
 • Ga je de tas uitsnijden en klaar maken voor de montage
 • Slinger ik de naaimachine aan en maak van jouw patroon een gave shopper
 • En als afronding bevestig je de hengsels en klaar is jouw allemansvriend!

Kosten:€ 89,-

Duur: ongeveer 3 uur

ONE OF A KIND

Heb je een te gek idee voor een Docbag? Ben je op zoek naar een tas met een bepaald thema of juist in de huisstijl van jouw bedrijf? We’ve got your back!

Tijdens het eerste gesprek gaan we kijken naar welke maat je de tas wilt. We hebben momenteel 3 formaten; Docbag Crossbody,  Worker en Weekender. Zodra we het model bepaald hebben gaan we bedenken van welke materialen de tas gemaakt moet worden. Wil je een vacht, wil je glad leer, wil je items op de tas of juist niet? En vergeet ook vooral de voering van de tas niet. Want een passende voering bij jouw idee of thema maakt de tas he-le-maal af!
Juist die kleine details die de tas helemaal ‘jou’ maken vind ik te gek om toe te voegen. Een schouderband of juist niet? Een sleutelhanger? Extra vakjes aan de binnenkant? En je weet het, ‘nee’ is saai, dus je mag helemaal los met je ideeën op me af te vuren.

En hebben we het hele plan klaar? Dan ga ik als de brandweer aan de slag. Ik sluit mezelf op in m’n ‘happy place’ atelier om de tas van je dromen te maken. En dan is het moment daar, ik mag jou de tas gaan overhandigen! Stiekem heb ik altijd een beetje zenuwen, want ik stop mijn hart en ziel in een ontwerp. Maar ik beloof je, I won’t let you down!